top of page

Krav Maga ve diğer spor dalları?


Krav Maga ve diğer spor dalları? - Fight Mode Krav Maga

Krav Maga; bir dövüş sporu değildir, "hayatta kalma" sistemidir. Hiçbir kuralın yada yasağın olmadığı sokak ortamı için geliştirilmiştir.

Aslında Krav Maga’yı diğer dövüş sporlarından ayıran unsur, Krav Maga’nın bir dövüş sporu olmadığı, bir "hayatta kalma" sistemi oluşu. Dolayısıyla Krav Maga sisteminde, hayatınız söz konusu olduğunda yanınızda yada etrafınızda olan tüm materyaller silah olarak kullanılabilmektedir.

 

Krav Maga, bir felsefeden çok bir amaca yöneliktir. O da hayatta kalmaktır.

Sloganı  da “3 saniyede 3 teknik yap ve kaç.Ayakta ve Hayatta kal ”.  Birinci aşama, ilk anda size yöneltilen tehdidi savurmak , ikincisi anında karşılık vererek tehdidi etkisiz hâle getirmek, üçüncüsü saldırının gerçekleştiği çevreyi taramak ve olay yerinden hızlıca uzaklaşıp güvende olmaktır.

 

Diğer dövüş sporlarında  dinamik güç dediğimiz unsur etkilidir, bu da kısaca, müsabakalarda birbirine eşit güçlerin karşı karşıya gelmesi demektir. 

Boks, kickboks, karate, judo, güreş vs. gibi spor branşlarında siklet bazında en yakın kilodaki bireyler dövüşür. Sokaktaki saldırı ve tehditlerde bu durum söz konusu olamaz.

Bu sebeple, Krav Maga’da güç, yaş, cinsiyetin önemi minimize edilerek yani minimum güç ile maksimum zarar yaratacak en etkili teknikler seçilmişidir.

 İnsan vücudunun zayıf ve güçlü yönleri öğretilerek olası bir saldırıda zor durumda kalan kişinin, saldırganın vücudundaki (neuro points) hassas bölgeleri hedef alarak kendini veya yanındakileri koruması ve hızlı tekniklerle yöneltilen atakları etkisiz hâle getirip güvenli bir bölgeye kadar kaçıp uzaklaşması hedeflenmektedir.

99 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Kommentare


bottom of page